Tuina massage voor spier- en gewrichtsklachten

Tuina massage bestaat uit twee woorden: tui en na. Tui betekent duw en na betekent greep. Bij tuina, een vorm van Chinese massage, pas je verschillende grepen toe: duwen, kneden, wrijven, drukken, rollen, vibreren, strekken, kloppen. Welke techniek je gebruikt, is afhankelijk van de klacht. Door de tuina massage gaat de energie in het lichaam weer stromen. Pijn en vermoeidheid verdwijnen.

Tuina is heel geschikt voor spier en gewrichtsklachten zoals een schouder- en nekklachten, pijnlijke benen en voeten. Of Rugpijn met uitstraling naar de benen. In combinatie met acupuctuur en moxa is het bijzonder effectief bij pijn.

Tuina is ook goed in zetbaar bij maagklachten, slapeloosheid of stress gerelateerde klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Een goede massage ontspant en brengt je weer terug in je lichaam. Vandaar uit kun je de weg terug naar herstel beginnen.

Bij massage wordt het lichaam vriendelijk en liefdevol aangeraakt. Dat alleen al is helend. De massage zelf is diep ontspannend. In mijn optiek is ontspanning het begin van weer heel en gezond worden. Daarnaast werkt ontspanning preventief. Het voorkomt klachten.

Ik werk met natuurzuivere olie van het merk Chi. De geur en warmte van de olie werkt mee aan diepe ontspanning.

Tuina massage maakt onderdeel uit van de Chinese Geneeskunde. Net als bij acupunctuur kijk ik dus welke energie in het lichaam uit balans is. Dat bepaalt welke massage technieken er gebruikt worden en welke meridianen aan bod komen.