Yang Sheng gezondheidscoach

Voor wie

Yang Sheng gezondheidscoach is er voor als je last hebt van pijn in nek- en schouders, minder goed slaapt, bij pijnlijke benen, vermoeidheid, hoofdpijn, als je te zwaar aan het worden bent of bij somberheid. Kamp je met slaapproblemen: lastig inslapen, moeilijk doorslapen of erg vroeg wakker?

Of heb je chronische gezondheidsklachten zoals chronische pijn, herstellen van covid wat maar niet wil lukken (extreme vermoeidheid, concentratieproblemen, chronische pijn, telkens terugval na lichte verbetering), neuropathie, fybromyalgie, en nog een heel scala aan ernstige klachten? Vaak ben je dan uitbehandeld in het reguliere circuit. De huisarts of fysiotherapeut kan niets of weinig meer voor ze doen.
Wat houdt Yang Sheng gezondheidscoach in?

Op basis van jouw klachten en omstandigheden beginnen we een traject op maat. Hierin komen de volgende dingen aanbod:
• Medische qigong: oefeningen die op jouw klacht van toepassing zijn. Bijvoorbeeld oefeningen om je immuunsysteem te versterken; tegen pijn; voor je Longen; voeten; tegen hoofdpijn: voor nek en schouders: maar ook oefeningen om weer aan te sterken bij herstel van Covid.
• Zelf acupunctuur toepassen: punten om zelf te masseren die bij jouw klacht van toepassing zijn: acupressuur.
• Voeding: op welke manier kun je met voeding je gezondheid kan ondersteunen? Voeding kan een rol spelen bij chronische pijn of bij huidklachten. Ook als je weer wilt aansterken naar een heftig ziekbed is voeding belangrijk. Dat wat je eet kan je ondersteunen bij overgangsklachten. Maar ook bij allerlei andere klachten is het de moeite waard om je eetpatroon onder de loep te nemen.
• Mindfulness: door je licht te laten schijnen op je klachten krijg je inzicht in waar de klacht mee te maken heeft en wat je nog meer kunt doen om hem aan te pakken. Geestkracht en verbeeldingskracht kan je helpen bij het omgaan met je probleem. De oefeningen zijn toegesneden op jouw situatie.
• Indien van toepassing: slaapadviezen.
•Indien gewenst: Japanse acupunctuur of  tuina massage.

Hoelang en hoe vaak?

Het traject met Yang Sheng gezondheidscoach bestaat uit zes bijeenkomsten van een uur, online of in de praktijk met alle voorgeschreven voorzorgsmaatregelen. Voorafgaand aan het eerste gesprek krijg je een vragenlijst om in te vullen.

Week 1:
Het eerste gesprek aan de hand van de ingevulde vragenlijst is om in kaart te brengen wat precies de klacht is. Vervolgens bespreken we wat de beste manier voor jou is om het aan te pakken. We maken een stappenplan en doen samen een oefening (medische qigong, acupressuur, mindfulness) die je thuis verder kunt doen.
Week 2:
De tweede week gaan we nader in op de voeding die zou kunnen bijdragen aan herstel van de klachten. Er is tijd om de medische qigong oefening te verdiepen. uit.
Week 4:
Dit derde behandelgesprek bespreken we de voortgang, kijken wat er verder nodig is en verdiepen de oefeningen.
Week 6:
Deze week bouwen we verder on wat er al in gang gezet is en breiden we het pallet aan oefeningen uit.
Week 9:
We zijn bijna aan het einde van het traject. Wat is er de afgelopen weken veranderd en welke vooruitgang is er geboekt? Wat helpt je om de in gang gezette verandering te bestendigen in je dagelijks leven?
Week 12:
In deze sessie van het traject houden we een evaluatiegesprek waarin we kijken of je klachten daadwerkelijk zijn verbeterd. Het is ook bedoeld om de inzichten die je over je eigen gezondheid hebt gekregen door de oefeningen en de gesprekken onder woorden te brengen. In twaalf weken kun je een goed begin maken met het zelf ter hand nemen van je gezondheid. Drie maanden (100 dagen) wordt over het algemeen gezien als de tijd die nodig is voor het lichaam om een nieuw evenwicht te vinden. Je bent op weg om je eigen geneeskundige te worden.
Kosten

Het hele traject van zes bijeenkomsten kost 375 euro. Een filmpje van de oefening en informatie over voeding is bij de prijs inbegrepen. We plannen het traject bij de eerste afspraak. Als je aanvullend verzekerd bent, kun je de behandelingen bij je zorgverzekeraar declareren. Deze vergoed dan geheel of gedeeltelijk de kosten. Meer info over kosten en vergoeding.

Over mij

Ik ben acupuncturist en massagetherapeut. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk in Utrecht, Yangsheng. Van 2007 tot 2019 heb ik als docent Chinese Geneeskunde lesgegeven aan de Shiatsu opleiding van Qing Bai, academie voor Chinese Geneeswijzen. Vanaf 2012 heb ik diverse bijscholingen voor acupuncturisten en massagetherapeuten gegeven (en geef ik nog steeds) bij Qing Bai, waaronder: effectieve behandelstrategieën voor slaap; qigong waaronder qigong tegen pijn; koken met miso (voeding). Daarnaast geef ik sinds 2007 les in mijn eigen qigong en taiji school Centrum Well. In 2016 ben ik gewijd als meditatieleraar (zen). Als Yang Sheng coach zet ik al deze vaardigheden en kwaliteiten in.

Contact

Tel: 06-14712079
Mail: info@yangsheng.nl
Praktijkadres : Mauritsstraat 23, Utrecht