Contact  |  Inloggen

 

Bijscholing Moxa

Op zaterdag 2 september geef ik een  bijscholing over moxa bij Qing Bai, Academie voor Chinese Geneeswijzen. Op deze bijscholing vertel ik over de geschiedenis van moxa, over verschillende soorten moxa en wordt er geoefend met directe moxa. Directe moxa is een techniek uit de Japanse Acupunctuur. 

Bijscholing slaapproblemen en acupunctuur

Zondag 10 december geef ik een bijscholing over slaapproblemen oplossen met acupunctuur voor Qing Bai, academie voor Chinese Geneeswijzen. Op deze bijscholing komen praktische acupunctuur oplossingen voor veelvoorkomende slaapproblemen aan de orde. 

==========================

Acupunctuurpraktijk Yang Sheng is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:Lid: 2235007648

Lid: 509369R
Mauritsstraat 23, 3583 HG Utrecht, tel 06-14712079

Yang Sheng


Yang Sheng is de praktijk voor Acupunctuur en Tuina-Massage van Jolinda van Hoogdalem in Utrecht (Wilhelminapark, Oudwijk). 

Yang Sheng betekent: het leven koesteren. In mijn praktijk doe ik dat met behulp van:

Acupunctuur & Moxa

Tuina massage

Taiji & Qigong

Meditatie

Acupunctuur, massage en moxa helpen bij veel klachten: tinnitus (oorsuizen), menopauze klachten zoals opvliegers en nachtzweten, slaapstoornissen, blessures, maagzuur, hoofdpijn, stress, bells-palsy, reuma, fybromyalgie, hooikoorst en andere allergieën… en nog veel meer.

Hoe kan het dat bepaalde punten prikken, masseren of moxa (bijvoet) zo breed inzetbaar is? Omdat de Chinese Geneeswijze waarop deze technieken gebaseerd zijn, het lichaam als een geheel ziet met een sterk zelfhelend vermogen. De toegangswegen tot dit zelfhelende vermogen zijn de meridianen. Als de doorstroming in een van de 20 belangrijkste meridianen stokt, dan treden er klachten op. Zorgen dat de blokkade wordt opgeheven en het verkeer (de energie) weer kan stromen, brengt het helingsproces op gang.

Acupunctuur, massage en moxa werken net als reguliere medicijnen: je moet het een tijdje gebruiken. Het lichaam moet het medicijn dat het krijgt toegediend verwerken en de acupuncturist of massage therapeut moet de dosis goed afstemmen. Er is wel een bijkomend voordeel: er zijn geen bijwerkingen.

Dus waarom zou je het niet proberen? De meeste zorgverzekeraars vergoeden via een aanvullende verzekering de behandelingen geheel of gedeeltelijk. Wilt u weten of uw verzekeraar de behandelingen van Yang Sheng vergoedt? Kijk hier voor een overzicht.