Praktijk Yang Sheng Mauritsstraat 23 Utrecht
Yang Sheng Acupunctuur
Centrum Well Taiji&Qigong Doelenstraat 34 Utrecht

Centrum Well, Doelenstraat 34

Centrum Well is ook te huur voor cursussen. Kijk op de site van Centrum Well.

Yang Sheng


Yang Sheng betekent in het Chinees 'voeden of koesteren van het leven'. In mijn praktijk doe ik dat met behulp van acupunctuur & moxa, tuina massage, taiji & qigong, meditatie. Yang Sheng verwijst naar een manier van leven waarin aandacht is voor lichaam en geest. Ik heb deze naam voor de praktijk gekozen, omdat gezondheid voor mij niet alleen te maken heeft met lichamelijke gezondheid, maar ook of je tevreden en gelukkig bent met de dingen die je doet in je leven. 

Met acupunctuur en massage- help ik mensen die kracht in zichzelf (weer) te vinden. Het zelfhelende vermogen wordt op meerdere vlakken aangesproken: op fysiek niveau, op energetisch niveau en op mentaal niveau. De praktijk voor acupunctuur en tuina-massage is gevestigd aan de Mauritsstraat 23 in Utrecht. Het is een grote, rustige ruimte.

De praktijk is drie dagen per week overdag geopend: woensdag, donderdag en vrijdag. Op de andere dagen en in de avonduren geef ik taiji- en qigong- of meditatieles in Centrum Well. 

Taiji & qigong

Taiji, qigong en meditatie, acupunctuur en massage: het zijn allemaal takken van dezelfde stam: Chinese Geneeswijzen. In het oude China was het heel gebruikelijk dat de taiji leraar ook de lokale geneeswijze was waar je terecht kon met al je klachten. Er wordt wel gezegd dat de acupuncturist zorg draagt voor het bevorderen van de gezondheid. Maar de klant zelf draagt de zorg om die gezondheid ook te onderhouden. Daarvoor zijn taiji en qigong heel erg geschikt. Taij en qigong helpen lichaam en geest in optimale conditie te houden. 

Taiji en qigong geef ik in Centrum Well, Doelenstraat 34 in Utrecht in een ruime en lichte zaal.

Meditatie

Meditatie zorgt dat de geest open en helder is. Sinds 1992 beoefen ik zen meditatie. In 2012 ben ik begonnen aan een driejarige spirituele training verbonden aan de Tibetaanse traditie, the Three Doors Academy. In maart 2014 is deze training afgerond. Dat wil niet zeggen dat het meditatiepad dan af is. Dat gaat altijd door en verdiept zich.

Meditatie begeleid ik op maandagavonden, een zengroep in Ruimte voor Aandacht aan de Singelsteeg (vlak bij het ledig Erf) in Utrecht. 

Taiji & qigong, en meditatie zijn stuk voor stuk disciplines met hun eigen kwaliteiten die elkaar aanvullen en versterken. Voor mij is het een genoegen dat ik elke dag op de een af andere manier deze kwaliteiten kan doorgeven en zo bij te dragen aan een betere gezondheid.